Het samen weer goed hebben
Je houdt van je partner, wilt hem of haar niet kwijt, maar samen gaat het ook niet. Ruzies en spanningen zijn aan de orde van de dag. Wat te doen?

Een afscheid verwerken
Afscheid nemen is loslaten. En dat kost tijd. Emoties moeten slijten zodat de herinneringen overblijven. Hoe ga je op een goede manier met die emoties om zodat je die ook daadwerkelijk verwerkt?

Je leven een nieuwe invulling geven
Of je hier nu voor kiest of ertoe gedwongen bent, je leven een nieuwe wending geven is niet altijd makkelijk. Daar is lef voor nodig. Hoe doe je dat?

Voor jezelf opkomen
Je zegt te gemakkelijk ja terwijl je het er eigenlijk niet mee eens bent, of iets anders zou willen. Wat kun je doen om je grenzen aan te geven en te kiezen voor wat jij wilt?

Afscheid nemen van een ongezonde relatie
Je voelt je steeds kleiner worden en afhankelijk van de ander. Je hebt het gevoel dat je goedkeuring nodig hebt voor wat je doet. Je bent de regie over je leven aan het kwijtraken of al kwijtgeraakt. Wat kunt je doen?

Met agressie kunnen omgaan
Je hebt een hekel aan ruziemaken. Je kunt er zelfs slecht tegen. Je gaat situaties die tot een confrontatie kunnen leiden het liefst uit de weg. Toch wil je met agressie kunnen omgaan als deze zich voordoet. Hoe doe je dat?

Tijd voor jezelf claimen
Je hebt een druk leven en veel mensen om je heen. Er wordt van je verwacht dat je meedoet, erbij bent en soms ook helpt en zorg verleent. Om dat allemaal te kunnen volhouden is tijd nodig voor jezelf. Hoe doe je dat?

Een conflict uit de wereld helpen
Wat je ook doet en zegt, je wordt niet begrepen. Het lukt je niet om een slepend conflict uit de wereld te helpen terwijl je dat wel graag wilt. Wat kun je doen?

Jezelf beter leren kennen
Soms snap je niet waarom je zo heftig reageert, of juist niet. Waarom het niet lukt om dingen voor elkaar te krijgen terwijl het niet zo moeilijk moet zijn. Je wilt jezelf beter begrijpen. Hoe doe je dat?

Keuzes maken
Soms sta je op een kruispunt in je leven en moet je keuzes maken. Dat is lang niet altijd makkelijk. Belangen, verwachtingen van anderen en emoties spelen een rol. Kom daar maar eens uit. Wat kun je doen om een goede keuze te maken?

24/7 samen
Als het werk wegvalt en jij of je partner thuis komt te zitten, dan ontstaat er een nieuwe situatie in jullie relatie. Dat gebeurt ook wanneer een van beide partners ziek wordt en daardoor aan huis gekluisterd is. Wie bepaalt wat? Hoeveel ruimte en vrijheid is er nog? Kortom, het is zoeken naar een nieuwe balans. En dat is niet altijd eenvoudig.

Vertrouwen
De ander vertrouwen is voor jou lastig. Je denkt al snel dat je wordt bedrogen of dat je in de maling wordt genomen. Het maakt je schuw en wantrouwend. En dat wil je niet. Je wilt van die onzekerheid af. Hoe doe je dat?

Zeker van jezelf bij anderen
Je begeeft je niet graag onder de mensen. Je denkt dat ze allemaal naar je kijken en allemaal iets van je vinden. Daar word je angstig van. Daarom laat je je zo min mogelijk zien en zorg je er wel voor dat je niet de aandacht trekt. Je wilt dat graag anders, maar hoe?

Schuldgevoel oplossen
Je voelt je schuldig en daar heb je last van. Het kan leiden tot stress en verlammend werken. Schuldgevoel kan talloze oorzaken hebben. Vaak is dat gevoel niet terecht, maar ontstaat het toch. Is er wèl een goede reden om je schuldig te voelen, dan kun je en moet je daar iets aan doen om jezelf te bevrijden en weer in balans te komen met jezelf. 

Coaching-Programma's