Over hypnose bestaan veel misverstanden. Shows op televisie geven een vertekend beeld van hypnose. De indruk wordt gewekt dat de hypnotiseur door middel van hypnose de macht krijgt over jou. Dit is volstrekt niet waar. Hypnose is een staat van volledige en diepe ontspanning. Zoals een van mijn cliënten na afloop treffend opmerkte: je bent er wel en je bent er niet. De diepe ontspanning zorgt ervoor dat je de boodschap die je tijdens de sessie hoort ongefilterd en dus rechtstreeks in je opneemt. Je bent niet of minder kritisch.

Die boodschap is gericht op iets wat je graag zou willen veranderen. Bijvoorbeeld stoppen met roken, het loslaten van angst, verdriet, schuldgevoel of van een ongezonde relatie en  het afleren van ongewenste gewoontes, zoals het veranderen van een ongezonde eetpatroon.

Het eerste deel van de sessie is gericht op het bereiken van de staat van volledige en diepe ontspanning. Daarvoor maak ik onder andere gebruik van muziek die ervoor zorgt dat je snel ontspant. In het tweede gedeelte van de sessie ga ik in op de gewenste verandering. Meestal zijn twee of drie sessies al voldoende om het gewenste resultaat te bereiken.