Van journalist via verandermanager naar coach

Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam, verhuisd naar Haarlem, doorgetrokken naar Blaricum en uiteindelijk neergestreken in Hilversum, aan de rand van Spanderswoud.
Vanuit het coachhuis lopen we zo het bos in. Voor veel mensen is deze omgeving alleen al inspirerend en een factor van rust en ontspanning.

In mijn opleidingen, sociaal-culturele studies en journalistiek draaide het altijd om mensen; hun gedrag, drijfveren, verwachtingen, belangen, emoties en ambities. Dat geldt ook voor de jaren dat ik als journaliste werkte voor het Haarlems Dagblad en later voor het vakblad Adformatie. En vooral ook voor mijn huidige werk als consultant en coach waarin ik uiteenlopende organisaties, teams en leidinggevenden en medewerkers begeleid in complexe veranderingsprocessen. In de afgelopen 15 jaar heb ik executives, managers, directors en professionals in leidinggevende posities mogen coachen op hun weg naar het beoogde succes. 

Die kennis en ervaring maakte dat ik mij door de jaren heen steeds meer ben gaan richten op persoonlijke ontwikkeling en coaching en daar diverse vervolgopleidingen voor ben gaan volgen op het gebied van coaching en hypnotherapie. Daarbij heb ik zowel in de journalistiek als in mijn werk als consultant en coach op het gebied van internal branding (veranderingsprocessen) het voorrecht gehad te kunnen observeren en leren van al die mensen met wie ik heb mogen werken.

Internal branding

Als internal branding specialist begeleidde ik jarenlang uiteenlopende organisaties bij het omzetten van abstracte waarden in dagelijkse werkzaamheden en processen. Een merk wordt immers gebouwd en uitgedragen door de mensen die de diensten verlenen, de problemen oplossen en nieuwe diensten en producten ontwikkelen. Ik begeleid professionals en afdelingen om dit proces zelf op professionele wijze vorm te geven.

Vrijwilligerswerk

Naast mijn werk als coach was ik de afgelopen jaren bestuurslid/secretaris van VG&V, de organisatie die vluchtelingen/statushouders begeleidde in Hilversum en Wijdemeren. De werkzaamheden van VG&V zijn overgenomen door Vluchtelingenwerk Nederland.

Opleidingen/Trainingen

Sociaal-Culturele studies (Amsterdam)
Journalistiek (Leiden)

Diverse cursussen en trainingen op het gebied van marketing, leidinggeven, verschillende vormen van coaching en mindfulness.

NLP Practitioner (American Union of NLP)
Hypnotist (American Alliance of Hypnotists)

SILVA personal development trainingen
– Silva Basic Lecture Series
– Silva Manifesting Program
– Silva Ultra Program
– Silva Mastery Program

DISC (Inzicht in persoonlijk gedragsprofiel)
Cyclu (Online aanleren van competenties)
EFT (Emotional Freedom Techniques)

Recente opdrachten in het bedrijfsleven

CGI Leiderschap-coaching, teamcoaching en individuele coaching
Capability Internal Branding, leiderschap-coaching, individuele coaching, teamcoaching
Stadgenoot Leiderschap-coaching, teamcoaching en individuele coaching
VeiligheidNL Teamcoaching