Energie
Als je wakker wordt wil je het liefst in bed blijven. Je hebt geen enkele energie. En als je denkt aan alles wat je moet doen word je gespannen en nerveus. Je hebt het gevoel alsof je in een vicieuze cirkel bent beland. Hoog tijd om daar wat aan te doen.

Alle ballen in de lucht
Je combineert je werk met sporten, uitgaan met vrienden, culturele evenementen, familie, activiteiten van de kinderen, clubs etc. Je hebt het gevoel dat het allemaal van je wordt verwacht. Je rent van hot naar haar en komt altijd tijd te kort. Tijd voor verandering. Hoe doe je dat?

Irritatie
Je hebt al tijden een kort lontje. Als de dingen niet gaan zoals jij graag ziet ben je geïrriteerd. Je reageert kortaf, wordt boos of je trekt je terug. Je hebt er zelf last van, maar ook de mensen om je heen. Tijd om de oorzaak te achterhalen en oplossingen te vinden.

Fysieke klachten
Je hebt lichamelijke klachten, bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, hoge bloeddruk, hartkloppingen, maag- en darmklachten etc. Je gaat naar de dokter en die constateert dat stress de oorzaak is. Het moet drastisch anders. Maar hoe doe je dat?

Bang om niet aardig gevonden te worden
Als een ander jou vraagt om wat te doen dan zeg je al snel ja, ook al komt het je eigenlijk niet uit. Je bent bang dat mensen jou niet meer aardig vinden als je nee zegt. Die onzekerheid houdt je in z’n greep. Het gevolg is dat je onvoldoende voor jezelf zorgt en wellicht ook stress ondervindt. Tijd om dat patroon te doorbreken. Hoe doe je dat?

Word niet geleefd, maar LEEF!
Als je langere tijd je grenzen overschrijdt dan loop je de kans om ziek te worden. Je raakt uitgeput en moet herstellen. Laat het niet zover komen en neem de tijd om te luisteren naar je lichaam. En bovenal, zeg vaker nee. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan in deze tijd waarin alles schijnt te moeten. Toch kan het, en het levert heel veel op. Zorg dat je niet wordt geleefd, maar leef!

Coaching-Programma's