Geen energie
Als je wakker wordt wil je het liefst in bed blijven. Je hebt geen enkele energie. En als je denkt aan alles wat je moet doen word je gespannen en nerveus. Je hebt het gevoel alsof je in een vicieuze cirkel bent beland. Hoog tijd om daar wat aan te doen.

Alle ballen in de lucht
Je combineert je werk met sporten, uitgaan met vrienden, culturele evenementen, familie, activiteiten van de kinderen, clubs etc. Je hebt het gevoel dat het allemaal van je wordt verwacht. Je rent van hot naar haar en komt altijd tijd te kort. Tijd voor verandering. Hoe doe je dat?

Irritatie
Je hebt al tijden een kort lontje. Als de dingen niet gaan zoals jij graag ziet ben je geïrriteerd. Je reageert kortaf, wordt boos of je trekt je terug. Je hebt er zelf last van, maar ook de mensen om je heen. Tijd om de oorzaak te achterhalen en oplossingen te vinden.

Fysieke klachten
Je hebt lichamelijke klachten, bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, hoge bloeddruk, hartkloppingen, maag- en darmklachten etc. Je gaat naar de dokter en die constateert dat stress de oorzaak is. Het moet drastisch anders. Maar hoe doe je dat?

Gebrek aan concentratie
Je hebt al tijden grote moeite om je te concentreren. Je moet stukken een paar keer lezen om de inhoud te kunnen opnemen. Dit was voorheen wel anders. Het is hoog tijd dat er weer rust komt in je leven om je te kunnen concentreren. Hoe doe je dat?

Word niet geleefd, maar LEEF!
Als je langere tijd je grenzen overschrijdt dan loop je de kans om ziek te worden. Je raakt uitgeput en moet herstellen. Laat het niet zover komen en neem de tijd om te luisteren naar je lichaam. En bovenal, zeg vaker nee. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan in deze tijd waarin alles schijnt te moeten. Toch kan het, en het levert heel veel op. Zorg dat je niet wordt geleefd, maar leef!

Mijn Coaching-Programma's