INZICHT MET MEDITATIE

Almost all of our suffering is the product of our thoughts

We can’t control life, but we can control how to react to it

Wat kun je zelf doen om inzicht te krijgen in wat je drijft en vooral in wat je tegenhoudt?

Gesprekken met een coach kunnen zeker helpen en als je dat combineert met het leren mediteren dan leg je een solide basis om goed met de uitdagingen van het leven om te gaan.

Want:

Moeten, willen, wensen, vreugde, afkeer, boosheid, teleurstelling, opwinding, stress, verwachtingen, liefde, presteren, ontspannen en slapen. Zo ziet ons leven er ongeveer uit. Of is er meer? Inzichtmeditatie helpt ons niet langer afhankelijk te zijn van de grillen van onze geest en daarmee meer balans te krijgen in ons leven.

Is dit wat er is?

Wie zijn we eigenlijk? En is er een mogelijkheid om met het antwoord op die vraag meer balans te krijgen in ons leven en vanuit wijsheid te kunnen kiezen en reageren?

Ja dat kan, met behulp van inzichtmeditatie. De oudste meditatievorm die rechtstreeks teruggaat tot de tijd van de Boeddha, zo’n 2600 jaar geleden. Inzichtmeditatie (Vipassana) betekent: anders zien. Tijdens de meditatie observeer je jezelf: je lichaam, je gevoelens, je geest en alles wat er in je geest opkomt. Dit doe je zonder te oordelen. Dit noemen we: zijn met wat er is, van moment tot moment.

Inzichtmeditatie beoefenen leidt tot diep inzicht in wie je werkelijk bent; in de aard van de mooie en gezonde gedachten en gevoelens, maar ook van de onnodige en ongezonde gevoelens die jou in de greep houden. Inzichtmeditatie is bevrijdend.

Persoonlijke begeleiding

Inzichtmeditatie is geen tool die je in een cursus kunt aanleren. Het is een persoonlijke ontwikkelingsreis. Je bewandelt een pad als onderzoeker van jezelf, je eigen bewustzijn, je gevoelens en je lichaam. Naast de lessen en de begeleiding bij het mediteren helpt het om je ervaringen op dit pad te kunnen delen.
Daarom combineer ik coaching met inzichtmeditatie.

Voor wie

Mensen die op zoek zijn naar zingeving en naar antwoorden op fundamentele vragen; mensen met enige ervaring met meditatie en ook mensen die daar geen ervaring mee hebben maar al langer geïnteresseerd zijn. En voor mensen die op zoek zijn naar meer balans in hun leven en de oplossing willen zoeken in zichzelf.

Geïnteresseerd?

Stuur een mail naar coach@myriambaaten.nl dan volgt een telefonische kennismaking.

Kosten coaching/inzichtmeditatie

80,00 per sessie (1 uur)

Waarom ik mediteer

Ongeveer 20 jaar geleden ben ik begonnen te mediteren. Ik heb verschillende meditatievormen beoefend om uiteindelijk thuis te komen bij Inzichtmeditatie (Vipassana). Inmiddels beoefen ik deze meditatievorm al vele jaren en heb ik uiteenlopende retraites en studieprogramma’s gevolgd. Wat Vipassana mij brengt is een diepgaand inzicht in de kenmerken van het bestaan en een vorm van mind control die maakt dat ik veel beter bestand ben tegen de stormen van het leven.

De behoefte om te mediteren kwam bij mij voort uit verschillende dingen. Een sterke behoefte aan zingeving, de behoefte om niet geleefd te worden door emoties en verwachtingen van anderen en tenslotte de behoefte om een antwoord te vinden op de vraag: wie ben ik eigenlijk?

Ik werk inmiddels al weer vele jaren als coach. Na een carrière als journalist, ben ik het bedrijfsleven gaan adviseren op het gebied van interne communicatie. Onderdeel van dat werk is het coachen van directie en management. Vanuit de business coaching ontstond logischerwijs de vraag naar personal coaching. Werk en privé zijn nu eenmaal moeilijk te scheiden als het gaat om coaching.

Vanuit cliënten is de vraag gekomen naar sessies waarin mediteren en een vorm van begeleiding daarbij zouden kunnen worden gecombineerd. Deze sessies zijn daar het gevolg van.